5 idéer til en god far og søn-tur

En god far og søn-tur kan knytte bånd, som kan holde hele livet. I får kvalitetstid sammen, hvor der ikke er andre eller andet, der tager opmærksomheden. Der er ikke mindre søskende eller hjemlige pligter, som også vil have din opmærksomhed som far. Og der er ikke venner eller computerspil, der tager din søns opmærksomhed. Der er bare jer to, der kan få nogle uforglemmelige oplevelser sammen.

En god far og søn-tur behøver ikke at koste mange penge eller altid være fyldt med action. Det er nærværet mellem dig som far og din søn, der er vigtigt. Herunder får du en god blanding af forslag fra rolige naturoplevelser med plads til samtale og fordybelse til oplevelser med lidt mere fart og spænding.

På mountainbiketur i skoven

Din søn behøver ikke at være ældre end ca. 6 år, før han vil synes, at en mountainbiketur i skoven vil være fed. Adrenalin og frisk luft i ét.

I flere skove kan du leje mountainbikes – også ned til børnestørrelse. Og i de danske statsskove er der over 700 km rute til mountainbiking, og der findes endda flere forskellige sværhedsgrader. Så der er også til børn og nybegyndere.

Afpas jeres mountainbiketur efter din søns alder og ambitioner. Lav gerne afvekslinger med forskellige øvelser, teknisk træning, eller øv hop. Lad ham lege, men husk, at du også er hans sikkerhedsguide.

Find mere inspiration her.

Overnatning og madlavning i det fri

I de seneste år er der kommet mange muligheder i Danmark for at overnatte gratis i det fri. Der findes både offentlige teltpladser, og der er sheltere, som er sat op rundt omkring i de danske skove. De fleste steder er der også bålplads, så I har mulighed for at lave mad over bål.

Så pak soveposerne, og kom ud og overnat i den danske natur. Lav gerne aftaler på forhånd, som begrænser brug af smartphonen. Så er der plads til gode snakke og naturoplevelser.

Konkurrer i gokarts

Der er ikke noget som kan få adrenalinen op at køre som en god gokarttur. Gokart er for både store og små drengerøve.

Din søn vil sikkert blive pavestolt over, at han får lov til at køre en næsten ”rigtig bil”. Og så får han lov til at konkurrere mod far. Det er en oplevelse han vil huske.

Vær opmærksom på, at der på de forskellige gokartbaner er forskellige grænser i forhold til mindstealder og mindstehøjde.

Museumsbesøg i børnehøjde

Et museumsbesøg kan lyde kedeligt, men et museumsbesøg kan være en guldgrube af mulige fortællinger fra far til søn.

Det kan være det lokalhistoriske museum, hvor far er vokset op eller f.eks. Arbejdermuseet. Det må gerne være museer, som gør noget ud af formidling i børnehøjde.

I koldkrigsmuseerne bliver I også draget tilbage i historien, da museerne ofte har til huse i de bygninger, hvor historien udfoldede sig – f.eks. i gamle bunkers og forter. Det er steder, som ofte har været helt lukkede for offentligheden, inden de blev til museer, og nærmest ser ud som om, officeren bare lige har forladt sin vagt.

En dag, hvor sønnike bestemmer

En sidste rigtig god idé, og måske den allerbedste, er at spørge din søn, hvad han helst vil. Spørg ham: ”Hvis du havde far en hel dag for dig selv, hvad ville du så allerhelst have, at vi skulle lave sammen?”

Så spiller du bolden over til ham, og han føler, at hans mening bliver værdsat. Han føler sig vigtig, for tænk at far gerne vil tilbringe en hel dag sammen med ham, og at han endda helt selv må bestemme.

Så kan det godt være, der kommer alle mulige vilde idéer, men så må I jo sortere i dem sammen. Det bliver helt sikkert en god far og søn-tur.

Skriv en kommentar