Forventningerne til kønnene har ændret sig

Nu om dage, er det ikke kun den ene forældre, der automatisk står for den ene eller den anden opgave blot på grund af kønnene og dermed forudbestemt. Nej i dag er det ofte på grund af de personlige kompetencer og interesser, der afgør, hvem der tager styringen eller oftest gør det ene eller andet på visse områder i hjemmet. Uden køn har det mindste at skulle have sagt. 

De faste forældet kønsroller

Ja med tidens gang har forventningerne til den såkaldte mand og faderrolle ændret sig. Og heldigvis for det, da den gamle traditionelle var enormt fastholdende for alle mænd. Ud over, den gav kvinderne enormt meget arbejde og fastholde dem fra et ligestillet hverdagsliv med manden, gav det også enorme forventninger til kvinden. At disse kæmpe forventninger til både manden og kvinden endte, gjorde, at kvinden eksempelvis kunne få et arbejde og alt muligt ved siden af hjemmets pligter, som hun også frit kunne vælge at undvære i sit liv, hvis hun ikke ønsker livet som mor og hustru. På den anden side har den forventende rolle, manden tog på sig også ændret sig. Han skal ikke længere altid være den, der tjener flest penge og er forsørgeren. Til både mænd og kvinders glæde, kan det da tænkes. 

Kønnene spiller ikke den store rolle

 Der kommet forventninger til begge partnere i forhold til at give omsorg til børnene, der førhen mest var kvindens opgave for bare 40 og hvert fald 60 år siden. I stort set alle familier i landet, selvfølgelig ikke alle, forventes det også at manden kan trøste, læse godnathistorier og give barnet eller børnene en masse varme. Og som før nævnt forventes det i flertallet af danske familier at han tager del i madlavningen og rengøringen. Det er på ingen måder uhørt nu om dage, at manden i et forhold måske gør mere inden for den dur en kvinden. Så kan det være hun arbejder mere eller noget andet, der på en måde retfærdiggøre det. Det er jo bare dejligt, at vi har fået mere frihed til at vælge selv.

Familieformer er mange, og det skal også nævnes, at mange driver familier som et homoseksuelt par, alene eller på anden måder som en regnbuefamilie. Det personlige spiller bare mere ind end køn. Hurra for det.

Tøjindkøb kan også være for manden 

Endnu en skrøne. Rigtig mange mænd interesserer sig også for tøjindkøb. For de mænd, der ikke gør. Det er også helt okay. Du er på ingen måde kvindefjendsk eller kvindenedgørende af at indrømme, det gider du virkelig ikke, hvis du kan blive fri. 

Hvor vi dog elsker at putte vores børn i noget lækkert kvalitets tøj, sko og sneakers til børn. Er du mand, og kunne du tænke dig at tage på shopping med dine børn? Så gør det! Ellers kan du også glædes af at høre, at du kan shoppe meget børnetøj online. 

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!