Er din partner træt af, at du skærer tænder om natten?

Hvis du er en af de personer, som desværre skærer tænder, har du sikkert på et eller andet tidspunkt hørt noget om det fra din partner. Din kæreste har måske oplevet ikke at kunne falde i søvn, fordi du ligger og skærer tænder, og det er jo ikke så godt.

Det mest rigtige og ansvarlige, du kan gøre i en sådan situation, er selvfølgelig at få fat i en bideskinne. En bideskinne vil nemlig hjælpe dig med ikke at skære tænder, hvilket er den rigtige løsning, hvis det irriterer og forstyrrer din partner. Og desuden er det heller ikke super godt for dig at skære tænder, så du får også løst dine egne problemer, eksempelvis med hovedpine, hvis du oplever det.

Tag ansvar

Selvom det jo ikke er dig, som blive vækket og forstyrret af tænder, som skærer, er det stadig dit ansvar, og det er ikke særlig pænt, hvis du bare ignorerer det, som din partner er træt af.

Du er måske også af den holdning, at det ikke er din skyld, fordi du jo ikke kan gøre for det og ikke er bevidst om det, men det er altså ikke ensbetydende med, at du skal blive ved med at lade det ske. Det rigtige at gøre i denne situation er at tage ansvar og få gjort noget ved problemet, så din partner igen kan sove uforstyrret.

Du kan eksempelvis tage ansvar for det ved at købe en bideskinne, da det er en super måde at undgå tandskæren på. Det vil både du og din partner blive rigtig glade for!

Tandskæren er ikke godt for nogen

Udover at det at tage ansvar selvfølgelig er det rigtig at gøre, fordi din partner er træt af, at du skærer tænder, er det jo faktisk heller ikke super godt for dig, at du skærer tænder. Selvom at det ikke forstyrrer dig om natten eller vækker dig fra din søvn, kan det bidrage til andre negative ting – eksempelvis hovedpine – og det er du nok heller ikke interesseret i.

Så hvis du ikke vil gøre det for din partner, kan du jo også vende den om og tænke, at du gør det for dig selv, så du selv vil få et bedre helbred. Uanset hvad, er det i hvert fald ikke en god og sund ting at skære tænder, og du skal egentlig bare være heldig, at din partner har påpeget det, så du kan gøre noget ved det.