Har en af familiens telefoner småskavanker, så kan det ofte betale sig at få den repareret

Har du tabt telefonen på gulvet og smadret skærmen? Eller er mobilens batteri blevet træt? Så overvejer du måske at købe en ny, men det kan faktisk ofte betale sig at gå til en reparatør. Læs mere herunder om fordelene ved at få din mobil repareret!

Du har sikkert hørt nogen sige, at går din telefon i stykker, bør du bare købe en ny. Mange tror nemlig, at det er så dyrt at få repareret mobilen, at du lige så godt kan kassere den.

Det er dog ikke sandt. Faktisk kan der være mange penge at spare ved at vælge reparation af mobil.

Nye mobiler kan koste mange tusinde kroner, mens en reparation af den gamle ofte koster langt mindre. Så knækker skærmen, dør batteriet, eller er bagsiden smadret, bør du overveje en reparatør frem for at købe en ny telefon.

Få mere ud af din mobiltelefon

Hvis du gerne vil spare penge, gælder det om at få så meget ud af familiens elektronik som muligt. Går en af familiens mobiler i stykker, kan der derfor være billigst at vælge at få den fikset.

Nye mobiltelefoner kan nemlig være dyre, specielt hvis det skal være en god telefon fra f.eks. Apple eller Huawei.

Mobiltelefoner i dag er desuden så gode, at de ikke bliver forældede lige med det samme. Du kan altså sagtens have den samme mobil i flere år. Overvej derfor grundigt, om det ikke bedre kan betale sig at få den gamle repareret frem for at købe en ny.

Skån miljøet, og pas på naturen

Det er ikke kun pengepungen, du skal tænke på, når du sammenligner reparation med købet af ny elektronik. Får du den gamle telefon fikset, er du nemlig også med til at passe på miljøet.

Hver dag ender tonsvis af elektronik på lossepladsen. Dette kræver mange ressourcer – både i forhold til at afskaffe affaldet og producere nye produkter. Skraldet ender desuden ofte i havet eller naturen og skader både plante- og dyreliv.

Vælger du reparation frem for at investere i nyt, er du med til at mindske mængden af elektronikaffald.

Få din mobil repareret uanset dens mærke

Der findes i dag en masse forskellige reparationsfirmaer. Mange af dem har uddannede reparatører, der er eksperter i at fikse elektronik.

Vælg en reparatør som har kendskab til mærket på din telefon. Har du f.eks. en Huawei, bør du vælge et firma der kender til Huaweis telefoner.