Ideer til nem aftensmad til børn og voksne i sommerferien

Når hele familien har ferie, så skrider de faste rutiner, hvilket vel også er meningen med ferie. Dette gælder også for dagens måltider. Der findes også sjovere ting at lave i ferien end at lave sund og nærende aftensmad hver eneste dag.

I denne artikel kan du finde inspiration til nem aftensmad, som du kan holde fri i din sommerferie og lave det du har lyst til med dine børn.

Brug tiden på noget andet end at lave mad i ferien

Med mindre i som familie elsker at lave god mad, så brug ferien til andre aktiviteter end det i plejer. I ferien gælder det primært om at lade op, slappe af og lave sjove ting med familien. Det gælder om at bryde lidt ud af de faste rutiner og nyde livet.

Derfor behøver i ikke lave mad som i plejer, med mindre det er en af jeres planlagt ferieaktiviteter. I kan selvfølgelig godt bruge nogle få dage af ferien til at lave mad der rækker langt, og som f.eks. kan fryses ned og tages op, når behovet for hurtig aftensmad er der.

Hurtig og nem aftensmad for både børn og voksne

I sommerferien kan det være træls og tidskrævende, at skulle lave madplaner og lave god aftensmad fra bunden af. Derfor er det rart med hurtige og nemme alternativer der giver mulighed for at være impulsiv i ferien. Et par eksempler som de fleste børn og voksne ville kunne lide er:

  • Toast – har i en toastmaskine, så er dette en simpel, billig og nem aftensmad, som endda kan tages med på farten.
  • Rugbrød – Det lyder kedeligt, men med det rette tilbehør er det faktisk ret lækkert – især når det nydes på stranden eller andre steder i naturen.
  • Koldskål – Det er især lækkert når det er meget varmt, da det kan være med til at køle og give friskhed.
  • Grillmad – Når vejret er til det er det lækkert at sidde i haven og spise grillmad. Det behøver ikke være mere avanceret end kød, flutes og færdigkøbt kartoffelsalat eller salat.
  • Frugt – Måske ikke som hovedmåltid, men sørg for at der er masser af frugt der kan spises som en hurtig snack. Det er lækkert i sommervarmen, hvor der f.eks. er sæson for lækre danske jordbær.
  • Take away – Bestil take away på de dage hvor du ikke ønsker at bruge mere end 5 minutter på aftensmaden eller hvor du har særligt lyst til junkfood.
  • Spis ude – I kan naturligvis også tage på tur og spise på en restaurant eller cafe. Det er både nemt og hyggeligt.

Nyd maden i nye omgivelser

En af de særlige ting ved sommerferien er også at man oftere er på farten end i dagligdagen. I hvert fald som familie.

Hvis i tager mad med tur, så smager det ofte meget bedre end det gør hjemme ved middagsbordet.

Så prøv jer frem, find køletasken frem og tag aftensmad med på stranden eller i skoven og nyd den sammen i flotte omgivelser.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!