Ideer til sjove lege for både far og mindre børn

De fleste mindre børn kræver forældrenes opmærksomhed en hel del dagligt og elsker at lege med både mor og far. Det gælder måske særligt de børn der ikke har jævnaldrende søskende.

Trænger du som far til nye ideer til hvad du kan lave med dit barn, så kan du finde inspiration i denne artikel.

Vælg de lege du selv synes er sjove

Selvom du elsker dine børn meget højt, så er det altså ikke altid lige sjovt at lege med mindre børn i timevis. Det kræver overskud og det kan blive kedeligt for enhver at lege med tog på gulvet i timevis.

Når dit barn gerne vil lege med dig, så er det ok, hvis du ikke har lyst af og til. I stedte for at sige nej til det dit barn foreslår, så kan du i stedet forslå noget du hellere vil.

Så hvis du ikke er glad for at lege med LEGO, så foreslå at i puster med sæbebobler, hopper på trampolin eller noget andet som du hellere vil i stedet for at afvise dit barn kategorisk.

Ideer til sjove lege og aktiviteter for far og børn i alle aldre

Savner du konkrete ideer til hvordan du kan få gang i sjovere aktiviteter og lege med dit barn, så tjek ideerne herunder.

 • Gå ikke ned på legetøj og udstyr: Der findes masser af sjovt legetøj som både børn og voksne kan have glæde af sammen. Køb legetøj her. Det behøver ikke være dyre ting, men i kan f.eks. gå på opdagelse i den lokale genbrugsforretning eller du kan hjælpe dit barn med at ønske sig nogle nye spændende ting til fødselsdag eller jul, som hele familien kan lege med. Eksempler kunne være:
  • Drageflyvning
  • Boldspil, frisbee og lignende
  • Strandspil og andre spil til udeleg
 • Opfind sjove konkurrencer: Det kan være alt lige fra, hvem der kan slå flest smut, kaste længst med en bold, samle flest flasker i vejkanten og meget andet.
 • Gå på opdagelse i naturen: Tag på stranden og fang krabber og led efter flotte sten og muslinger i vandkanten eller tag i skoven og find sjove små dyr under barken eller sten i skovbunden.
 • Tag på picnic: De fleste børn kan lokkes med på tur, hvis der er noget spændende i udsigt eller hvis der er lækkerier med i madkurven.
 • Lav noget kreativt: Mal nogle flotte tegninger, byg en fuglekasse eller tag en masse fjollede billeder med en telefon og lav en flot fotocollage ud af det.
 • Gør en god gerning: Gør noget godt for naboen, barnets mor eller bedsteforældrene og lav det til en sjov og kærlig mission, som barnet vil elske.
 • Spil et brætspil: De fleste børn kan godt lide spil. Det kan både være kortspil, brætspil og puslespil som i laver sammen.
 • Spil online: Børn fra 4-års alderen kan sagtens få mange sjove timer til at gå med børnespil til både PlayStation og computer. Det er noget hele familien kan få stor glæde af.

Særligt mindre børn kræver ikke andet end forældrenes tilstedevær for at have det sjovt. Selve aktiviteten eller legen behøver hverken være avanceret eller dyr. Derfor er det ofte bare fantasien der sætter grænser for hvad i kan lave sammen.

Med ovenstående forslag håber vi at du har fået mod på at lave noget med dit barn, som du også selv synes er sjovt.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!