Nem aftensmad når det skal stærkt

I hverdagene må tingene gerne glide og foregå så nemt og hensigtsmæssigt som muligt. En af de ting der er svært at komme udenom i en børnefamilie, er serveringen af aftensmad.

Er der små børn, skal den også ofte foregå relativt tidligt, før de små bliver alt for trætte. Måske skal de endda meget tidligt i seng – og kombineret med en lang arbejdsdag, hvor man selv er sent hjemme, må det helst ikke tage for lang tid at lave aftensmad.

Her får du 3 gode forslag til nem og lækker aftensmad, som er hurtigt at lave og som børnene kan lide. Du får og 3 tips til, hvordan du gør hverdagen med madlavning endnu nemmere for dig selv.

3 forslag til nem aftensmad

Når aftensmaden skal være nem og hurtigt overstået er nedenstående 3 forslag oplagte. Fælles for dem alle er, at de er retter med god næring og samtidig smager godt.

Butterdejsstænger med gnavegrønt

Børn elsker mad, der ligner snacks og disse stænger af butterdej er nemme at lave og smager fantastisk. Med en færdig pakke butterdej tager det kun 20 minutter og stængerne kan serveres med gnavegrønt eller en blandet voksensalat, du kan lave mens stængerne er i ovnen.

Resterne kan desuden bruges til madpakkerne.

Find opskriften her.

Gisou i pitabrød

De fleste børn elsker pitabrød og Gisou er et godt og mættende fyld, der er hurtigt at lave. Samtidig er det fyldt med vitaminrige grøntsager der ikke kan smages – og er børnene eksperter i at spotte dem med det blotte øje, kan du endda blende grøntsagerne inden du tilsætter dem. Så opdager de det aldrig.

Du kan finde en opskrift – som egentlig er på slump – lige her.

Verdens nemmeste ovn-ret

En favorit i børnefamilier er ovnretter, fordi de kan passe sig selv, så man kan bade børnene, lave lektier eller ordne madpakker mens aftensmaden bliver færdig.

Den nemmeste ovn-ret i verden består af:

Kyllingebryst, mornaysauce og en pose frosne grøntsager efter eget valg.

Strø grøntsagerne ud i bunden af et ildfast fad, læg kyllingebrysterne ovenpå og hæld saucen udover det hele, indtil kødet er halvt dækket. Efter 30 minutter i ovnen er retten færdig og kan serveres med ris, pasta, brød – eller salat.

Tips til nemmere madlavning

Udover at vælge nemme retter, kan du også gøre aftensmadprojektet endnu nemmere for dig selv.

Læg en madplan

Så ved du altid, hvad I skal have at spise og kan nøjes med at handle ind én gang i ugen, hvilket i sig selv er tidsbesparende. Er du ikke vant til det, vil du måske synes det er kedeligt altid at kende menuen på forhånd. Når du er kommet ind i rutinen, vil du dog sætte pris på al den ekstra tid, du får frigjort hver dag ved at planlægge familiens måltider på forhånd.

Lav mad til flere dage ad gangen

Gør det til en vane kun at skulle lave mad hver anden dag ved at lave dobbelt portion af kødsovsen, boller i karry eller ovnretten. Gider du ikke spise det samme to dage i streg, så frys i stedet retten ned. Så kan du tage den op igen nogle uger senere.

Vælg retter der kan gentænkes

Kødsovsen fra pastaen kan blive til pizzafyld eller fyld i tortillas i morgen og pastaen kan bruges til en hurtig ovn-ret i overmorgen i kombination med en pose frosne grøntsager og en karton madlavningsfløde eller mornaysauce.

Skriv en kommentar